Goed verzekerd in Duitsland!

Uw verzekeringsadviseur voor als u werkt in Duitsland! 

Meer →


Neuenhaus Advies

Alle verzekeringen voor
wonen in Duitsland

Meer →

Neuenhaus Advies

Alle verzekeringen voor uw bedrijf in Duitsland

Meer →

Neuenhaus Advies

Goed verzekerd in Duitsland!

Meer →

Neuenhaus Advies

Ook voor goede
aanvullende verzekeringen

Meer →

Waar moet ik aan denken wanneer ik nieuw ga bouwen?

Waneer u nieuw gaat bouwen, dient u als eerste een z.g. 'Bauherrenhaftpflichtversicherung' af te sluiten. U bent namelijk te allen tijde verantwoordelijk voor zaken die zich op uw grondstuk af spelen, zelfs als mensen zich onbevoegd op uw grondstuk begeven en zich bezeren (spelende kinderen?). Verder sluit u een opstalverzekering af die pas ingaat op het moment dat uw huis klaar is maar intussen de in aanbouwzijnde woning alvast tegen brand verzekerd. De z.g. 'Wohngebäude-Rohbauversichering'. Darnaast is het mogelijk om zaken die reeds aangebracht zijn in het huis, nog steeds onbewoond, tegen wateroverlast; en diefstal te verzekeren, de z.g. Bauleistungsversicherung.

Hoe wordt de herbouwwaarde van een huis in Duitsland berekend?

Deze wordt  berekend op basis van het aantal m2 woonoppervlak uitgaande van de z.g.'Wert 1914' vermenigvuldigd met de bouwprijs index.

Wanneer ik in duitsland een huis koop, ben ik dan verplicht om de Opstalverzekering van de vorige eigenaar over te nemen?

In eerste instantie ja, u kunt deze echter binnen 4 weken na 'Grundbuch Eintragung'  (kadaster) opzeggen en uw huis ergens anders verzekeren.