Goed verzekerd in Duitsland!

Uw verzekeringsadviseur voor als u werkt in Duitsland! 

Meer →


Neuenhaus Advies

Alle verzekeringen voor
wonen in Duitsland

Meer →

Neuenhaus Advies

Alle verzekeringen voor uw bedrijf in Duitsland

Meer →

Neuenhaus Advies

Goed verzekerd in Duitsland!

Meer →

Neuenhaus Advies

Ook voor goede
aanvullende verzekeringen

Meer →

Pensioenen

In Nederland verplicht een CAO een werkgever vaak om een pensioenregeling aan te bieden aan zijn werknemers. In Duitsland is dit veel minder gebruikelijk. Veel werknemers bouwen daarom alleen de wettelijke Rentenversicherung op. Deze is bovendien afhankelijk van uw salaris en het aantal jaren dat u in Duitsland heeft gewerkt. Het is daarom aan te raden in Duitsland een aanvullend pensioen op te bouwen. In Duitsland zijn er net als in Nederland verschillende manieren om een pensioen op te bouwen. Welke voor u het beste is hangt van u persoonlijke situatie af. Wij van Neuenhausadvies maken voor u een berekening van uw reeds opgebouwde aanspraken in Nederland en uw te verwachten in Duitsland. Op basis hiervan krijgt u van ons een vrijblijvend advies c.q. vrijblijvende offerte. Zie ook aanvullende pensioenregelingen Euregio Grenzinfopunkt.

Arbeidsongeschiktheid

Wanneer u volledig in Duitsland werkt bouwt in Duitsland via de wetelijke Rentenversicherung ook  een aanspraak op arbeidsongeschiktheidsuitkering op, de z.g. Erwerbsminderungsrente. Daarnaast kan het zijn dat u ook recht heeft op gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering uit Nederland.  Aangezien echter de Duitse Erwerbsminderungsrente lager is dan de Nederlandse  arbeidsongeschiktheidsuitkering zult u ieder jaar dat in Duitsland werkt minder opbouwen t.o.v. Nederland. Het is daarom aan te raden in Duitsland een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Ook hiervoor maken wij voor u een berekening van uw eventuele opgebouwde aanspraken in Nederland en uw te verwachten in Duitsland. Op basis hiervan krijgt u ook weer een vrijblijvend advies c.q.  vrijblijvende offerte.

Informatiebijeenkomsten 'werken in Duitsland' bij bedrijven

Wij houden tevens Informatiebijeenkomsten bij bedrijven in Duitsland met Nederlandse werknemers. Met als thema 'werken in Duitsland' worden de verschillen tussen NL en DU in pensioenen,arbeidsongeschiktheid en socialeverzekeringen aan de orde gesteld. Wanneer u hier meer over wilt weten voor uzelf of uw bedrijf neem dan kontakt met ons op.