Goed verzekerd in Duitsland!

Uw verzekeringsadviseur voor als u werkt in Duitsland! 

Meer →


Neuenhaus Advies

Alle verzekeringen voor
wonen in Duitsland

Meer →

Neuenhaus Advies

Alle verzekeringen voor uw bedrijf in Duitsland

Meer →

Neuenhaus Advies

Goed verzekerd in Duitsland!

Meer →

Neuenhaus Advies

Ook voor goede
aanvullende verzekeringen

Meer →

Welke verzekeringen in Duitsland

grens

Welke verzekering heb ik in Duitsland nodig? 


Ook in Duitsland heeft u natuurlijk verzekeringen nodig, welke dat zijn en hoe ze heten ziet u hier in volgend overzicht.

Om het voor u duidelijker te maken hebben we de Nederlandse en Duitse benaming erbij gezet.

 

Neem contact met ons op voor een informatief gesprek of voor een vrijblijvende offerte.


Wettelijke aansprakelijkheid (W.A.) verzekering / Haftpflicht Versicherung

Deze verzekering dekt net als in Nederland de schade die u of uw gezinsleden ongewild aan een ander toebrengen.

Dit kan dus materiële schade zijn, maar ook inmateriële (fysieke) schade. Daarnaast is het in de meeste Bundesländer verplicht om een verzekering voor uw hond(en) af te sluiten.

Buiten deze verplichte verzekeringen om kennen we in Duitsland nog meerdere aansprakelijksheidsverzekeringen die al dan niet op uw situatie van toepassing zijn. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen we bekijken welke u eventueel nodig heeft.

Autoverzekering / KFZ Versicherung

Ook in Duitsland is men natuurlijk verplicht zijn/haar auto te verzekeren.
Zonder een eVB nummer (elektronische Versicherungsbestätigung), dit kun je bij je verzekeraar afhalen, kun je geen auto op naam zetten, dit is een bewijs dat de auto vanaf het moment van aanmelding verzekerd is.
Er zijn verschillende mogelijkheden om uw auto te verzekeren:
Haftpflichtversicherung (verplichte aansprakelijkheidsverzekering), deze dekt alleen de schade die u aan een ander toebrengt.
Teilkasko (W.A. plus): de verzekering betaald de schade die door brand, bliksem, storm en hagel is ontstaan, maar ook ruitschade, wildschade en zelfs schade wanneer bv een marter de kabels in uw auto doorbijt.
Vollkasko (All Risk verzekering): hierbij is ook schade door u zelf veroorzaakt meeverzekerd of schade door vandalisme.

Naast deze verzekeringen is het bij ons mogelijk om verschillende extra's aan uw verzekering toe te voegen.

Graag vertellen we u hier meer over in een persoonlijk gesprek.
 
Ga voor meer informatie naar onze veel gestelde vragen.

Opstalverzekering / Wohngebäudeversicherung

Dit is de verzekering voor uw huis en eventueel garage en carport
In Duitsland neemt u deze verzekering altijd automatisch over van de vorige eigenaar, vanaf het moment van inschrijving bij het kadaster (Eintragung im Grundbuch). Vanaf dat moment is het huis pas wettelijk uw eigendom, u heeft dan 4 weken de tijd om de verzekering op te zeggen, doet u dit niet loopt de verzekering automatisch door.
 
Er zijn verschillende soorten opstal verzekering bij ons af te sluiten, welke het beste bij u en uw situatie past kunnen we het beste persoonlijk met u bespreken zodat u ook bij uw opstal verzekering een verzekering op maat krijgt.

Inboedelverzekering / Hausratversicherung

Deze verzekering dekt die schade die door brand, diefstal, blikseminslag, leidingwater enz. aan alle bewegelijke zaken in uw huis ontstaan zijn.
In Duitsland hoort de keuken ook bij de huisraad en is daardoor in deze verzekering meeverzekerd
Het is ook mogelijk om uw (elektrische) fietsen, tegen nieuwwaarde, mee te verzekeren voor een klein bedrag per jaar.
Het grote verschil met tussen een inboedel verzekering in Nederland en Duitsland is dat in Duitsland niet gekeken wordt naar de dagwaarde, maar naar de nieuwwaarde.
Dat wil zeggen dat er geen geld afgetrokken wordt als bijvoorbeeld uw TV al 5 jaar oud is, er wordt gekeken wat een vergelijkbare TV nu nieuw kost en dat bedrag krijgt u dan van ons uitbetaald.
 
Bij de berekening van uw inboedel verzekering worden verschillende factoren meegerekend, daardoor wordt deze verzekering voor u een verzekering op maat.
 
In een persoonlijk gesprek kunnen we u hier graag meer over vertellen.

Rechtsbijstandverzekering / Rechtschutzversicherung

Een zeer belangrijke verzekering in Duitsland is de rechtsbijstandverzekering.
Een rechtsbijstandverzekering betaald de kosten voor juridische bijstand van een advocaat.
Ook betaald deze verzekering bemiddeling van een mediator en heeft u als klant de mogelijkheid telefonisch advies van juristen in onze vak afdeling te krijgen.
Vooral in Duitsland is deze verzekering erg belangrijk omdat recht hebben hier niet altijd recht krijgen betekend.
Of het nu om werkgerelateerde problemen, verkeersongevallen, onenigheid met buren over de erfgrens of de levering van uw nieuwe keuken gaat, overal is een passende rechtsbijstandverzekering voor.
 
Graag kijken we samen met u wat de best passende dekking voor u persoonlijk is!

Ongevallenverzekering / Unfallversicherung

Bij een ongeval of een ongevallen verzekering denken de meeste mensen aan een verkeersongeval, maar de meeste ongevallen gebeuren nog altijd in en om het huis, denk maar aan het beruchte keukentrapje. Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit is het belangrijk om een ongevallenverzekering te hebben. Deze geeft u de zekerheid dat u (of uw nabestaanden) een bedrag uitgekeerd krijgt bij blijvende invaliditeit of overlijden. Om bijvoorbeeld uw huis aan te passen of het verlies in inkomen op te vangen.
 
Ook deze verzekering is aan uw wensen aan te passen, graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden.
 

Verpleeggeldverzekering

02Wat is een aanvullende verpleeggeldverzekering en waarom heb ik deze nodig?

In Nederland worden veel verpleegkosten (thuiszorg / verpleegtehuis) deels door de WLZ (AWBZ) vergoed. Duitsland kent ook een tegemoetkoming in verpleegkosten, die valt onder de wettelijke verpleegverzekering van de Krankenkasse. Deze wettelijke verpleegverzekering dekt echter maar een klein deel van de kosten die u maakt indien u in Duitsland verpleeghulp nodig heeft.

Weiterlesen: Verpleeggeldverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering / Berüfsunfähigkeitsversicherung

Deze verzekering betaald u maandelijks een bedrag uit wanneer u uw huidige beroep niet meer kunt uitoefenen. Dit kan zijn door ongeval maar ook door ziekte. 
 

Pensioenverzekering / Betriebliche Rentenversicherung

Hiermee kunt u wanneer u in Duitland werkt, naast de wettelijke Deutsche Rentenversicherung een aanvullend pensioen opbouwen via uw werkgever.
 
Lees ook werken in Duitsland

Uitvaartverzekering / Sterbegeldversicherung

In Duitsland kunt u ook een uitvaartverzekering afsluiten, Deze verschilt echter zeer van de in Nederlandse bekende uitvaartverzekeringen. In principe verzekerd u hier mee een bepaald bedrag dat kan dienen voor het betalen van uw uitvaart.

Aanvullende verzekeringen

01

 

Wij bieden de volgende aanvullende verzekeringen aan. Onderstaande tabel geeft u een overzicht. Voor uw gemak zijn de Nederlandse en Duitse termen naast elkaar gezet. Neem contact met ons op voor een informatief gesprek of voor een vrijblijvende offerte.

Weiterlesen: Aanvullende verzekeringen