Goed verzekerd in Duitsland!

Uw verzekeringsadviseur voor als u werkt in Duitsland! 

Meer →


Neuenhaus Advies

Alle verzekeringen voor
wonen in Duitsland

Meer →

Neuenhaus Advies

Alle verzekeringen voor uw bedrijf in Duitsland

Meer →

Neuenhaus Advies

Goed verzekerd in Duitsland!

Meer →

Neuenhaus Advies

Ook voor goede
aanvullende verzekeringen

Meer →

Hoe meld ik in Duitsland een auto aan?

Wanneer u een geldig woonadres in Duitsland heeft, dan kunt bij een Duitse verzekeraar een z.g. EVB nummer verkrijgen. Hiermee kunt u of uw garagehouder uw auto aanmelden bij het Strassenverkehrsamt.

Kan ik mijn opgebouwde schadevrije jaren uit Nederland meenemen naar Duitsland?

In de meeste gevallen kunt u uw schadevrije jaren meenemen naar een Duitse verzekeraar, mits uw No-claimverklaring door een verzekeraar wordt opgsteld en niet door een tussenpersoon. Het beste is een verklaring in het Duits of Engels.De meeste Nederlandse verzekeraars doen dit voor u. Belangrijk is verder is dat alleen de zuivere schadevrije jaren dan zullen worden overgenomen en niet de No-claim procenten die u wellicht onder speciale condities heeft verkregen.

Mag ik met een Duitse auto een Nederlandse aanhanger/Caravan rijden of andersom?

Nee, in Nederland is een aanhanger namelijk verzekerd via het trekkende voertuig. In Duitsland echter heeft een aanhanger een eigenverzekering. Omgekeerd kan dus wel. Het trekkende voertuig heeft dan een Nederlandse verzekering en de aanhanger een Duitse.

Ik heb bij mijn verzekering in Duitsland aangegeven dat ik mijn in Nederland wonende zoon/docher ook in mijn auto wil laten rijden, dan mag dit toch ook overal?

Helaas niet, hoewel uw Duitse verzekeraar hier geen enkel probleem mee heeft mag uw zoon/dochter niet met uw auto in Nederland rijden van de Nederlandse fiscus. Dit i.v.m. de gemiste BPM.

Wanneer ik door iemand ben aangereden dan kan ik deze schade toch gewoon aan mijn Duitse verzekeraar melden, deze handelen de schade dan toch af met de tegenpartij?

Nee, in tegenstelling tot in Nederland is uw Duitse verzekeraar juridisch geen partij wanneer u schade heeft geleden doordat iemand u heeft aangereden. Wij van Neuenhausadvies bemiddelen welliswaar in zulke gevallen en meestal met succes, echter wij verhalen de schade niet op de tegen partij. Het is daarom ook van het grootste belang om in Duitsland een Rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Wat te doen bij een aanrijding?

Maak altijd foto`s van de situatie, vul samen met de tegenpartij een schade formulier in en zorg dat u mogelijk ook getuigen heeeft. Wanneer de politie ook nog aanwezig is maken zij hier ook nog een rapport van. Vervolgens kunt u zich met deze gegevens bij uw verzekeraar melden. Moet u worden afgesleepd en bent u VGH verzekerd bel dan met het noodnummer van de VGH 0800-8440800

Wat te doen bij aanrijding met wild?

Bij een aanrijding met wild dient u in alle gevallen contact te zoeken met de dichstbijzijnde jachtopziener (Förster) of de politie. Deze stelt vervolgens een rapport op voor de verzekering. Maakt u ook altijd foto`s van de schade. Moet u worden afgesleepd en bent u VGH verzekerd bel dan met het noodnummer van de VGH 0800-8440800.

Wat te doen bij pech in het buitenland?

De meeste Duitse verzekeraars hebben in hun autoverzekering een z.g. Schutzbrief opgenomen. Deze helpt u bij pech of schade in het buitenland. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie wordt er dan gekeken naar de mogelijkheden om uw reis c.q. vakantie voort te zetten of om u terug naar huis te brengen.

In Nederland had ik altijd een No-claimbeschermer om er voor te zorgen dat ik na een schade niet meer premie moest gaan betalen, kennen Duitse verzekeraars deze dekking ook?

Jazeker! En het is zelfs zo dat u met een bij de VGH met een No-claim beschermer ook niet word teruggezet in schadevrije jaren! U mag dan per jaar 1 schade hebben zonder dat u terug gezet gaat worden, mocht u in datzelfde jaar nog een tweede schade maken, wordt deze wat schade vrije jaren betreft als eerste schade gezien.

Ik ben vergeten te vermelden dat ik dit jaar wat meer kilometers heb gemaakt dan het jaar ervoor, ben ik nou wel verzekerd?

Jazeker, dit is geen reden om verzekeringsdekking te weigeren, u kunt hooguit een naheffing van de premie tegemoet zien.

Ik heb bij mijn verzekeraar vermeld dat mijn auto uit de verzekering kan, toch loopt deze nog steeds?

Uw verzekeraar kan uw auto niet aan/afmelden, dit kan alleen het Strassenverkehrsamt. Deze geeft het vervolgens door aan de verzekeraar.

Ik heb mijn auto privé verkocht in Duitsland en de verzekering is nog niet opgezegd?

Uw verzekeraar kan uw auto niet aan/afmelden, dit kan alleen het Strassenverkehrsamt. Deze geeft het vervolgens door aan de verzekeraar. Het afmelden bij het Strassenverkehrsamt kan alleen door u of door de nieuwe eigenaar gedaan worden, tenzij u de auto van te voren heeft om/afgemeld. Wanneer u een standaard Kaufvertrag van internet download dan kunt u hierop aangeven dat de nieuwe eigenaar van de auto deze z.s.m. op zijn/haar naam zet. Tevens zorgt dit kaufvertrag ervoor dat u niet aansprakelijk bent voor gebreken aan het verkochte voertuig.

Wat is een z.g. werkstattarif in de autoverzekering?

Het werkstattarif wil zeggen dat u hierbij gebonden bent om bij een kaskoschade (dus een schade die door uw eigen verzekeraar betaald moet worden) naar een garage bedrijf te gaan dat bij de verzekeraar is aangesloten. U krijgt hiervoor een lagere premie omdat de verzekeraar het schadebedrijf klanten brengt.